Antwerpen stond in de 19e eeuw niet wantrouwig tegenover politieke vluchtelingen

In tegenstelling tot de centrale overheid, maakte Antwerpen zich in de negentiende eeuw geen zorgen over politieke vluchtelingen. Zolang nieuwkomers zich in hun eigen levensbehoeften konden voorzien, waren ze welkom. Lees meer in het interview met Doorbraak.

Een gedachte over “Antwerpen stond in de 19e eeuw niet wantrouwig tegenover politieke vluchtelingen

  1. Ivo

    Lezers van Doorbraak zijn blijkbaar niet de grootste fans van migratie, toch is enige nuance noodzakelijk ! Blijkbaar begrijpen mensen ook niet dat uit het verleden ( lees: geschiedenis) lessen moeten getrokken worden en patronen herkenbaar zijn, om hedendaagse problemen aan te pakken, ook al zijn de situaties niet vergelijkbaar. Kritiek geven is goedkoop, maar een oplossing bieden, lees ik helaas niet in de reacties op uw artikel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s