Brussel blijft zo goed als onbestuurbaar

Het ging er de afgelopen weken weer hevig aan toe in Anderlecht. Bussen werden bekogeld en straatgevechten waarin stokken, messen en verkeersborden zich afwisselden, volgden elkaar snel op. In een interview met Bruzz geeft een straathoekwerker uit Kuregem aan dat de bewoners veel slechte ervaringen met de politie hebben. ‘Maar’, geeft hij aan, ‘in Molenbeek is intussen echt wel vooruitgang geboekt. Anderlecht hinkt achterop’.

Dat kan. Lees meer in De Standaard Avond.

2 gedachtes over “Brussel blijft zo goed als onbestuurbaar

 1. J.V.

  Perfecte timing voor uw opiniestuk Ellen.
  Dit verscheen vandaag 13 nov in de Standaard
  ” Of de federale regering moet ingrijpen in Brussel? We moeten toch bekijken hoe de ordediensten georganiseerd worden op dat grote Brusselse grondgebied. Dat idee van de fusie van de verschillende politiezones leeft al lang en komt altijd terug. Ik ga die politieke beslissing niet nemen, maar we vragen wel dat de politiek zijn verantwoordelijkheid neemt …”
  Dixit: Carlos Medo, voorzitter van de grootste politievakbond NSPV

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s