Moedige steden gaan voor zuurstof

Bogotá moet een van de meest verzadigde steden op aarde zijn. De Colombiaanse hoofdstad met haar meer dan acht miljoen inwoners biedt doorlopend files aan van ongeveer zes uur ’s ochtends tot ruwweg negen uur ’s avonds. Weggebruikers zijn onvervalste piraten. Een kruispunt vrijlaten ontbreekt in menig woordenboek en leidt tot luid hoorngeschal en zo mogelijk nog langere files. Amper tien kilometer met de bus reizen staat synoniem met ruim een uur aanbotsen tegen andere wankele lijven. Respect voor sirenes bestaat er zo goed als niet. Een ambulance knokt zich via bermen en fietspaden maar beter zelf een weg tot aan het ziekenhuis.
En toch. Toch kan Bogotá iets wat in Brussel niet kan. Lees meer in De Standaard Avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s