Ziek aan het werk

Toen ik vorige zomer nog voor een van ’s lands vakbonden werkte, overkwam me het volgende. Het was dinsdagochtend en een vrouw nam plaats in het stoeltje recht voor me. Ze begon te vertellen dat ze al tien jaar halftijds werkte en een halftijdse uitkering kreeg van de mutualiteit. Meer kon ze door een auto-immuunziekte niet aan: een dag werken betekende een dag rusten. Plotseling had de dokter van de mutuelle beweerd dat ze voltijds aan de slag moest. Een beetje verbaasd probeerde ze dat, maar na twee weken voltijds werken ging het licht uit. De angst overviel haar meteen: wie zou straks haar huur betalen nu ze helemaal níet meer kon werken?
Ondertussen koppen de kranten dat het ziekteverzuim in Vlaanderen in 2016 gestegen is. Lees meer in De Standaard Avond.  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s