Oorlogsjournaliste en arts: ‘Veel slachtoffers zitten nog met een groot trauma’

Als een hommage, maar ook om begrip te vragen voor de opgelopen trauma’s, brengen oorlogsjournaliste Joanie de Rijke en arbeidsarts Tine Gregoor de verhalen van slachtoffers van 22 maart 2016 samen in een boek. En zo vertellen ze ook hun eigen verhaal, want Gregoor besliste meteen om de slachtoffers mee te verzorgen. Voor De Rijke kwamen herinneringen terug aan wat ze zelf meemaakte op reportage in Libië. “De eenzaamheid van veel slachtoffers is een van de meest trieste bevindingen.” Interview in BRUZZ

Copyright Bart Dewaele

Een gedachte over “Oorlogsjournaliste en arts: ‘Veel slachtoffers zitten nog met een groot trauma’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s