Proces legt routes van mensensmokkel tussen Vietnam en België bloot

In een koelwagen in het Zuid-Engelse graafschap Essex werden op 23 oktober 2019 de levenloze lichamen van 39 Vietnamese migranten teruggevonden. De rechtszaak die daarop volgde en nog aan de gang is voor de correctionele rechtbank van Brugge legt de bestaande smokkelroutes tussen Vietnam en België haarfijn bloot. In het web dat de mensensmokkelaars over Europa spanden, vormt België een belangrijk tussenstation.

Een stuk voor Apache, waaruit blijkt dat het smokkelnetwerk dat verantwoordelijk is voor het overlijden van minstens 39 Vietnamese migranten, misschien nog het best omschreven kan worden als een criminele multinational met subcontractors.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s