Het ongeduld van digitale archieven

Ze bepalen het herinneren en het vergeten van een maatschappij, vormen de kern van onze democratie. Het belang van archieven valt nauwelijks te overschatten, maar toch dreigt met de digitale omslag een deel verloren te gaan van de onwaarschijnlijke rijkdom die ze herbergen. Leiden hoge kosten, steekvlampolitiek en een ingewikkelde staatsstructuur naar een digital dark age?

Lees meer in Apache

De eerste ‘women only’-businessclub: ‘Je hoeft jezelf hier geen feminist te noemen’

Ze botste op heel wat vooroordelen – ‘waarom zouden vrouwen willen netwerken?’ – maar Georgia Brooks zette door. Haar geesteskind, de Brusselse ‘women only’-businessclub The Nine, mag weldra zijn eerste kaarsje uitblazen. “Sommigen denken dat we hier enkel over fluffy zaken babbelen of ons bezighouden met breien.”

Bij BRUZZ

Foto: Saskia Vanderstichele

Hoe auto’s bij D’Ieteren haast een bijrol krijgen

Deelwagens, elektrische steps en voortaan ook fietsenwinkels. Hoewel de verkoop van auto’s een belangrijke activiteit blijft voor D’Ieteren, rukken andere mobiliteitsoplossingen op in het aanbod van de beursgenoteerde groep. Verrassend? Wie de geschiedenis van het iconische familiebedrijf kent, weet dat D’Ieteren al sinds 1805 meedanst op het ritme van de Brusselse tijdgeest.

Meer in BRUZZ-magazine