De eerste ‘women only’-businessclub: ‘Je hoeft jezelf hier geen feminist te noemen’

Ze botste op heel wat vooroordelen – ‘waarom zouden vrouwen willen netwerken?’ – maar Georgia Brooks zette door. Haar geesteskind, de Brusselse ‘women only’-businessclub The Nine, mag weldra zijn eerste kaarsje uitblazen. “Sommigen denken dat we hier enkel over fluffy zaken babbelen of ons bezighouden met breien.”

Bij BRUZZ

Foto: Saskia Vanderstichele

Hoe auto’s bij D’Ieteren haast een bijrol krijgen

Deelwagens, elektrische steps en voortaan ook fietsenwinkels. Hoewel de verkoop van auto’s een belangrijke activiteit blijft voor D’Ieteren, rukken andere mobiliteitsoplossingen op in het aanbod van de beursgenoteerde groep. Verrassend? Wie de geschiedenis van het iconische familiebedrijf kent, weet dat D’Ieteren al sinds 1805 meedanst op het ritme van de Brusselse tijdgeest.

Meer in BRUZZ-magazine

Onderzoekers dringen aan op Europese verdeling van Oekraïense vluchtelingen

Meer dan vijf miljoen Oekraïners verlieten hun land sinds de Russische inval op 24 februari. De vluchtelingen trekken vooral naar buurlanden als Polen, Roemenië of Hongarije. Hoewel onderzoekers overtuigd zijn van het positieve effect van migratie op middellange termijn waarschuwen ze voor een te grote concentratie van vluchtelingen op één plek. Die bemoeilijkt het integratieproces en leidt tot spanningen in het gastland.

Lees meer: Apache

Racisme en discriminatie aan Oekraïense grenzen

Terwijl buurlanden Oekraïense vluchtelingen binnenlaten, melden Afrikaanse en Aziatische studenten in Oekraïne dat ze bij grensovergangen worden gediscrimineerd. De media-aandacht voor de invasie, en het eurocentrisme waarin die baadt, is deel van de oorzaak. ’In Polen leeft al meer dan tien jaar het discours dat het gevaarlijk kan zijn indien er te veel moslims of zwarte mensen naar Polen komen. Dat verander je niet zo snel.’

Voor Apache

Thuislanden van Russisch-Oekraïens koppel werden vijanden: ‘Nooit ga ik nog naar Rusland’

Zij is Oekraïense, hij is Rus. Nataliya Chepurenko en Alexei Novosseltsev mogen dan al twintig jaar in Brussel wonen: de oorlog tussen Rusland en Oekraïne raakt hen diep en persoonlijk. Hoewel het intensieve dagen zijn voor het koppel, vinden ze het niet moeilijk om het onderwerp met elkaar te bespreken. “Dit is helemaal niet nieuw. Al sinds 2014 is er sprake van een conflictsituatie.”

In het magazine van BRUZZ of online

Copyright Saskia Vanderstichele