Over – About

Ellen Debackere is freelance journalist en onderzoeker. Met een liefde voor storytelling en een grote belangstelling voor datajournalistiek en mondiale ontwikkelingen schrijft ze over een veelheid aan thema’s.

Als historica behaalde ze in 2016 haar doctoraat aan de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel. Met haar onderzoek focuste ze op het vreemdelingenbeleid in het negentiende-eeuwse Antwerpen. In 2017 werd ze genomineerd als finalist voor de PhD Cup 2017, een platform dat wetenschap met het brede publiek wil delen.

profielfot website jordanie 2foto phd cup met copyright

Ellen Debackere is a freelance journalist and researcher. With a love for storytelling and a keen interest in data journalism and global developments, she writes on a multitude of topics.

As a historian, she obtained her PhD from the University of Antwerp and the Free University of Brussels in 2016. With her research she focused on immigration policy in nineteenth-century Antwerp. In 2017, she was nominated as a finalist for the PhD Cup 2017, a platform that aims to share science with the general public.

Julie De Bellaing